baner sznurek2

Występują dwa rodzaje sznurka bawełnianego: elastyczny oraz nieelastyczny. Sznurek (przędza wędliniarska) służy do ręcznego bądź maszynowego sznurowania szynek, baleronów, polędwic oraz innych wyrobów wędliniarskich.

Stosuje się go w celu połączenia ze sobą rożnych kawałków mięsa i nadaniu im odpowiedniego kształtu oraz umożliwieniu im zawieszenia w wędzarni lub w piecu. Wszystkie sznurki

Sznurowanie ręczne bądź maszynowe wyrobów wędliniarskich surowych, gotowanych, pieczonych lub wędzonych. Istnieje możliwość równoczesnego zastosowania folii celulozowej, dzięki czemu końcowy wyrób uzyskuje lepszy smak i wygląd.

Sznurki elastyczne i nieelastyczne produkowane są w kolorze białym.

Dostępne rodzaje sznurka:

  • szpagat POLSKI biały – rolka 0,1 kg oraz 0,5 kg (ok. 400 m);
  • szpagat EXTRA biały – rolka 0,5 kg (ok. 700 m);
  • elastyczny – guma opleciona przędzą poliestrową – rolka ok. 0,5 kg.

Sznurek pakowany jest w folię w ilości:

  • 20 rolek – szpagat POLSKI biały 0,1 kg;
  • 8 rolek – szpagat POLSKI biały 0,5 kg;
  • 30 rolek – szpagat EXTRA biały 0,5 kg;
  • 8 rolek – elastyczny.

Istnieje możliwość zakupu pojedynczych rolek sznurka.

Image
Image
Image
Image